Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μιλώντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το προσφυγικό, το Μακεδονικό αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία ότι «συνεχίζει να πράττει παράνομα στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», ενώ υπενθύμισε από το βήμα της Βουλής ότι στη Βάρνα η ΕΕ είχε καλέσει την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες πρακτικές της στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, με σκοπό να ομαλοποιήσεις της σχέσεις της με τις γείτονες χώρες Ελλάδα και Κύπρο.
 
Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες αξιωματικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, 2018, στην Αδριανούπολη, δήλωσε «στην Τουρκία υπάρχουν δύο Έλληνες φυλακισμένοι, που πρέπει να απελευθερωθούν τώρα. Δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία, δύο Έλληνες στρατιώτες, είναι αστείο να το λέμε αυτό». Συγκεκριμένα, στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου, 2018, υπό την παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς πριν το «ορθόδοξο Ελληνικό Πάσχα».
 
Όσον αφορά το προσφυγικό, τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μόνη της τέτοιο ζήτημα και ότι οι υπόλοιπες χώρες έχουν υποχρέωση αλληλεγγύης προς τη χώρα, σημειώνοντας ότι «άλλη χώρα αν ήταν στη θέση της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τόσα πολλά προβλήματα μαζί. Τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν την Ελλάδα και πρέπει να την συνδράμουν», μιλώντας με επικριτικά λόγια για όσα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν προβαίνουν στην ανάληψη των ευθυνών τους.
 
Τέλος, σχετικά με το Μακεδονικό, ο πρόεδρος της Κομισιόν, έκανε έκκληση προς την Ελλάδα να βρει γρήγορα λύση στο θέμα, χαρακτηρίζοντας το επείγον. Υπογράμμισε ότι η λύση ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ «θα βρεθεί μεταξύ σας».