Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε βίντεο ο Μιχαλολιάκος καταγράφεται στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, στις 21.1.2012, να ομολογεί τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στο κέντρο της Αθήνας: «Δεν κάνει τίποτα, λέει, η Χρυσή Αυγή για την πλ. Αττικής, τον Αγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια, την Κυψέλη. Ε ποιοι μαχαιρωθήκανε τότε σ' αυτές τις περιοχές για να μείνουνε κάποια κομμάτια ελληνικά; Στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα ποιοι παίζανε ξύλο με τα ΜΑΤ και τρώγανε τα χημικά: οι κάτοικοι ή οι χρυσαυγίτες;».

Ενώ σε άλλο ντοκουμέντο από το υλικό του υπολογιστή του αρχηγού της Χ.Α που κατασχέθηκε από τις αρχές, ο Μιχαλολιάκος λέει ότι «αμα μπούμε στη Βουλή θα τους χαστουκίζουμε… κι αυτό δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν τα κανάλια». Λίγο μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη, ο Μιχαλολιάκος καμαρώνει ότι «η Χρυσή Αυγή ανέβηκε δύο μονάδες στις κρυφές δημοσκοπήσεις».

Ο Μιχαλολιάκος μάλιστα, μιλώντας στα μέλη της οργάνωσης, τονίζει: «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου», «Ζήτω τα παιδιά της Χ.Α. και να μη γίνουνε ποτέ δημοκράτες», «Κερδίζουμε την ελευθερία στο πεζοδρόμιο… περιφρονώντας τα δημοκρατικά ήθη, χαιρετώντας με το δεξί χέρι υψωμένο ψηλά».

Όπως προσθέτει το δημοσίευμα, ο Μιχαλολιάκος φαίνεται να έχει δώσει έγκριση ακόμα και για επεισόδια χρυσαυγιτών σε δικαστικές αίθουσες. Μάλιστα σε συνέντευξή του σε βελγικό κανάλι, κατά την οποία λέει: «Εμείς θέλουμε να ξαναζήσουμε τη Βουλή του '65 με καρεκλιές. Βεβαίως οι καρέκλες είναι καρφωμένες αλλά στα δικαστήρια, όπως μου είπανε, ξεκολλούνε κι όλες μαζί…»