Την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους δημότες της εκφράζει για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή της Πάτρας, με την μεταβίβαση των οφειλών των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το δημόσιο στους δήμους, ακόμα και για χρέη 500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 27 Απριλίου , ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο. Συγκεκριμένα, για τις 30 Απριλίου προγραμματίστηκε σύσκεψη φορέων, σωματείων και συλλόγων στο δημαρχείο της πόλης, με στόχο τη σχεδίαση κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την αποτροπή ενδεχόμενων πλειστηριασμών λαϊκών στρωμάτων.

 
Το σχέδιο του σχετικά με το ζήτημα έκανε γνωστό ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στο patrasevents.gr, «Εμείς, στο δημοτικό μας συμβούλιο, θα αποφασίσουμε να απαλλάξουμε όσους χρωστούν και είναι χαμηλού εισοδήματος. Σε άλλους θα αναστείλουμε την πληρωμή και σε άλλους θα κάνουμε διευκολύνσεις με πάρα πολλές δόσεις. Όμως το θέμα αυτό δεν μπήκε στη συζήτηση. Ό,τι ακουμπά τον λαό και σε λίγες ημέρες θα το έχει μπροστά του, δεν ακουμπά το συνέδριο μας».
 
Στο πρόσφατο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ), ο δήμαρχος της Πάτρας, άσκησε κριτική στη στάση άλλων δημάρχων και περιφερειαρχών, καθώς δεν έκαναν καμία αναφορά στο θέμα των πλειστηριασμών. Όπως τονίζει  στη συνέντευξη του «εάν θέλουμε να κάνουμε συζήτηση για οριστική λύση, οριστική λύση είναι να αλλάξουμε αφεντικό στην οικονομία. Να γίνει αφέντης αυτός που ιδρώνει καθημερινά και είναι ο εργαζόμενος. Αυτός που κτίζει τη χώρα. Και έχουμε τρόπο να παράγουμε πολλά πράγματα. Όμως δεν τα παράγουμε, διότι η παραγωγή γίνεται εκεί που συμφέρει το κεφάλαιο και όχι εκεί που συμφέρει τον λαό. Είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι ορατό σήμερα, αλλά είναι μονόδρομος για να υπάρξει ανάταση στο λαό μας. Έτσι θα έρθει το χαμόγελο στον κόσμο».