Σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Μίσιγκαν ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως πιστεύει «ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων», προσθέτοντας ότι «θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».
 
Σχετικά με τις προετοιμασίες για την πολυσυζητημένη συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως όλα  πηγαίνουν «πολύ καλά». Σε συνομιλία που είχε με τον  Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, τονίζοντάς του ότι είναι καλά νέα για τον κόσμο ότι οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας επανεπιβεβαιώσαν τον στόχο για πλήρη αποπυρηνικοποίηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Παρασκευής.
 
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν μεταξύ άλλων την ανάγκη να να διεξαχθεί σύντομα η σύνοδος κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. 
 

Νέο σχέδιο από τον Κιμ
 

Όπως δήλωσε στο ABC News ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑΜάικ Πομπέo, ο Κιμ Γιονγκ Ουν πρόκειται να παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα συμβάλει στην αποπυρηνικοποίηση.
 
Ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι αναφερόταν σε μια «καλή συζήτηση» που είχε με τον Κιμ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πιονγκιάνγκ που είχε αρχικά μείνει μυστική.