Συγκεκριμένα, ο Δ. Τζανακόπουλος έγραψε:

Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ήταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης.

Με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει τον συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο.

Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται. Καλή νύχτα σας κύριοι.

Επιβεβαιώνει το τηλεφώνημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Σύμφωνα με το protagon.gr,  το περιβάλλον του επιχειρηματία κάνει λόγο για μια άκρως τυπική συνδιάλεξη. Την οποία, τονίζουν, ο Δ. Τζανακόπουλος έκρινε να σκόπιμο να την αναγάγει σε «αποκάλυψη» «μεγίστου γεγονότος».

Σύμφωνα, πάντα, με τις πηγές Μαρινάκη, ο λόγος που τον οδήγησε να τηλεφωνήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν το ύφος του non paper από την πλευρά της κυβέρνησης. Και ιδίως ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας».

Η πλευρά Μαρινάκη ανέφερε ότι ο τηλεφώνησε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο στις 22:27 το βράδυ του Σαββάτου. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε. Γι’ αυτό έγινε και δεύτερη κλήση, έξι λεπτά αργότερα, από εμφανή και όχι άγνωστο αριθμό. Ο Δ. Τζανακόπουλος απάντησε τη δεύτερη φορά, ρωτώντας «ποιος είναι».

«Καλησπέρα κύριε Τζανακόπουλε, είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή σκοπεύω να προβώ σε νομικές ενέργειες, ποιος είναι ο συντάκτης των non papers για να ενημερώσω τους δικηγόρους μου». Αυτή είναι η εκδοχή της πλευράς του εφοπλιστή για τον διάλογο των δυο ανδρών.