Δύο ημέρες μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου, που, μεταξύ άλλων, κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει εξηγήσεις για την ταύτιση του με τον επιχειρηματία, αναφέρουν τα εξής: «Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει “ναρκέμπορο” οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν, σχολιάζοντας το τηλεφώνημα του επιχειρηματία, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, υποστήριξε ότι «θεσμικά είναι καλό οι επιχειρηματίες να απέχουν από την πολιτική και το ανάστροφο, οι πολιτικοί να απέχουν από τους επιχειρηματίες. Για ό,τι έχει να καταγγείλει ο κος Τζανακόπουλος -νομίζω- ότι πρέπει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αν έχει να καταγγείλει κάτι».

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, σε ανακοίνωσή του απάντησε στις πηγές της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «αδιανόητο είναι να λειτουργεί το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως Γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη».