Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Νίκος Μίχος υποστηρίζει ότι στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής υπάρχει οικογενειοκρατία, διορισμοί ημετέρων, λεφτά που κάνουν φτερά και που κανείς δεν γνωρίζει σε ποιές τσέπες καταλήγουν, σημειώνοντας ότι αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε.

 
Απέναντι στην κατηγορία που του είχε προσάψει ο υπόδικος βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, ότι είναι «τζαμπατζής» επειδή δεν πλήρωνε την συνδρομή του στη Χρυσή Αυγή, ο Νίκος Μίχος κάνει λόγο για «λαμόγια», ενώ αναρωτιέται, «γιατί να δώσω τη συνδρομή; Καταρχήν εγώ και πολλοί άλλοι δεν ξέρουμε που πηγαίνουν τα χρήματα. Κανείς μας δεν ξέρει.»

 
Ο Μίχος επιτίθεται με σκληρές φράσεις («τενεκές, κομματόσκυλο της Νέας Δημοκρατίας») για τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας Λάμπρο Χουλιαρά, δίνοντας πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, εξωθήθηκε σε παραίτηση. «Θα βγουν πολλά στην πορεία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας «θα τους ταράξω».
 
Εξηγεί επίσης αυτό που πλήθος πρώην μελών της Χρυσής Αυγής έχουν αναφέρει στο παρελθόν, ότι δηλαδή «δεν φεύγεις εύκολα» από μια τέτοια κλειστή ομάδα. 
 
Τέλος, μιλάει για τη διαφοροποίησή του από την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής στη δίκη (βλ. προστατευόμενους μάρτυρες), παραδεχόμενος ότι η άρνηση της Χρυσής Αυγής να δεχτεί την πρόταση της πολιτικής αγωγής για ζωντανή μετάδοση της δίκης ήταν λαθεμένη.