Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας – ΠΓΔΜ, στο περιθώριο της 4μερούς διάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ. Επί τάπητος στη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να βρεθεί το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι θετικός ως προς την εξέλιξη των διαπραγματέυσεων για το ονοματολογικό εμφανίστηκε, λίγες ώρες πριν, ο Νίκος Κοτζιάς. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε «είμαστε, για πρώτη φορά τόσο κοντά σε μια συμφωνία» και στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας. «Το erga omnes σημαίνει ότι αυτό το όνομα το χρησιμοποιούν στις διακρατικές τους σχέσεις, στις γενικότερα διεθνείς τους σχέσεις και στους διεθνείς οργανισμούς. Μέχρι εκεί δεν υπάρχει θέμα. Όμως για να είναι πραγματικό erga omnes πρέπει να εφαρμόζεται και στο εσωτερικό της χώρας. Μπορείς να κάνεις μια διεθνή συμφωνία που να τα λέει όλα αυτά; Μπορείς, και υπάρχουν και νομικοί που το πιστεύουν», επεσήμανε ο ίδιος.
 
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, από πλευράς του, ωστόσο σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η χώρα του δεν εξετάζει αλλαγή του Συντάγματος τώρα, αλλα πριν από την την ένταξη τους στην ΕΕ και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθούν εγγυήσεις στην Ελλάδα.