Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων προέβη η αστυνομία μετά από επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν την Πεμπτη στη Μυτιλήνη. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης. Αργά το απόγευμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
 
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τη διαδήλωση και την πορεία στη Μυτιλήνη, με ανακοίνωση του «καταδικάζει απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».
 
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ομάδα περίπου 80 ατόμων επιτέθηκε με κροτίδες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας, προέβησαν σε βανδαλισμούς ενώ επί ώρες προσπαθoύσαν να φτάσουν στη γενική γραμματεία, αλλά και στην κατάληψη του Μπίνειου.
 
Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τα γεγονότα αλλά και πολίτες δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 80 νεαρών του ακροδεξιού χώρου, μετά την πορεία εκατοντάδων πολιτών της Λέσβου προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι νεαροί, κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους προπηλάκισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν, ενώ από κάποιους προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια ομάδα ακροδεξιών κινήθηκε και προς την κατάληψη αντιεξουσιαστών στο κτίριο του πανεπιστημίου Αιγαίου «Μπίνειο». Όπως έγινε γνωστό, οι επιτιθέμενοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στους δρόμους γύρω από το πανεπιστημιακό κτίριο ενώ προσπάθησαν να μπουν σε αυτό χωρίς να καταφέρουν να παραβιάσουν την εξωτερική είσοδο του κτιρίου. Τα επεισόδια μεταξύ ομάδων ακροδεξιών και δυνάμεων της αστυνομίας συνεχίστηκαν μέχρι νωρίς το πρωί της Παρασκευής.
 
Για μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται στη ΝΔ: «Η  αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι».