Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα ορκιστεί Πρόεδρος της Ρωσίας για τέταρτη φορά την Δευτέρα. Ο Πούτιν επανεξελέγη Πρόεδρος τον Μάρτιο, σημειώνοντας επιβλητική νίκη καθώς συγκέντρωσε το 76,7% των ψήφων.

Πλήγμα για την εικόνα του Πούτιν αποτελούν οι συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών το Σάββατο. Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε 1.600 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στους δρόμους της χώρας, υποστηρίζοντας πως ο Πούτιν κυβερνά με αυταρχικό τρόπο. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η αστυνομία έκανε εκτεταταμένη χρήση δακρυγόνων και διέλυσε με τη βία τη διαδήλωση στη Μόσχα, ενώ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και προσκείμενους στο Ρώσο πρόεδρο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συμμετείχε σε διαδήλωση στη Μόσχα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο. Ο Ναβάλνι κατηγορήθηκε για διοργάνωση απαγορευμένης διαδήλωσης και για αντίσταση κατά της αρχής. Ο ίδιος υποστήριξε πως αφέθηκε ελεύθερος για επικοινωνιακούς λόγους, λίγο πριν την ορκωμοσία του Πούτιν.