Σύμφωνα με δημοσίευμα του thestival.gr, τα επεισόδια φέρονται να ξεκίνησαν στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα Αλγερινών επιχείρησε να παρενοχλήσει Κούρδισσες πρόσφυγες από τη Συρία.

Κατά το δημοσίευμα, τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα, ενώ κάποιοι εκ των προσφύγων και μεταναστών φέρονται να αποχώρησαν από τον χώρο φιλοξενίας, βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενη δασική έκταση.
 

Στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, περιπολικά, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλινδοίων. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.


 

Την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και συνολικά στην Τοπική Κοινότητα Λαγκαδικίων, ζητά ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης με κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειακό Συντονιστή Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 
Όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο, η κατάσταση εντός του camp είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με συνεχείς συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικής καταγωγής.