Ισχυρά καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη χώρα, ιδιαίτερα από την Κυριακή, 6 Μαΐου, με την κακοκαιρία να σημειώνεται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και τα Βόρεια και Βορειοανατολικά προάστια. Σε Πεντέλη, Άγιο Στέφανο, Μαρούσι, Γέρακα, Χαλάνδρι και Κηφισιά σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος με τοπικά έντονα φαινόμενα σύμφωνα το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα η αστάθεια πρόσκαιρα θα περιοριστεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή και θα έχουμε νέα επιδείνωση το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τα οχήματα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες ενώ υπήρξαν και κυκλοφοριακά προβλήματα. Συγκεκριμένα, κεντρικές αρτηρίες της πόλης έκλεισαν προσωρινά, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, όπως η Πειραιώς και η Πέτρου Ράλλη.  Η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις, κυρίως από το κέντρο της Αθήνας, για την άντληση υδάτων και την κοπή δέντρων. Όπως αναφέρει το News247, οι κλήσεις έφτασαν τις 30 ενώ το CNN.gr κάνει λόγο για 66 κλήσεις. Δυνάμεις της παρενέβησαν μεταξύ άλλων στις οδούς Πατησίων, Μιχαήλ Βόδα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Ιουλιανού και στην Ακαδημία Πλάτωνος, ενώ στα βόρεια προάστια, σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.
 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λευκάδα
 

Στην περιοχή Βασιλική της Λευκάδας σημειώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και ξενοδοχεία. Η αστυνομία και το κέντρο υγείας της περιοχής, βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι πολίτες κατηγόρησαν τους δημόσιους φορείς, για το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει πράξη αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, με αποτέλεσμα δεκάδες υλικές ζημιές, ενώ τα σχολείο της Βασιλικής, θα παραμείνουν κλειστά.


Φωτογραφία από lefkadapress.gr
 

Προβλήματα στην Ηλεία

 
Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν και περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, τόνισε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εθνική οδό  Πύργου – Τρίπολης, στο ύψος της διασταύρωσης του Στρεφίου και στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας. Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι προβλήματα δημιουργήθηκαν και από την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα.

 
Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε, ότι υπάρχει συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να υποβληθεί αίτημα στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να κηρυχθούν δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Ωστόσο, η κακοκαιρία δημιούργησε αρκετά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως την Κόρινθο, και περιοχές του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας.