Στην Κύπρο μετέβη τη Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Κύπριο ομόλογό του, συζητώντας για το κυπριακό ζήτημα.
 
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν μεταξύ άλλων τα ευρωτουρκικά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αλλά και τις κοινές δράσεις Λευκωσίας-Αθήνας.
 
«Η Ελλάδα ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή Τουρκία» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης με το Ισραήλ, και του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.
 
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε από μεριάς του ότι η κυπριακή κυβέρνηση κρίνει ότι η έλευση απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ πρέπει να γίνει άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και να υπάρξουν αποτελέσματα, που θα οδηγήσουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

 

Συντονισμός Αθήνας – Λευκωσίας
 

Την Τρίτη αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος θα πραγματοποιήσει απευθείας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακή Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου.
 
Αθήνα και Λευκωσία θα συζητήσουν τρόπους συντονισμού των κινήσεων όσον αφορά την εξωτερική πολιτική απέναντι στην Άγκυρα, ενώ παράλληλα αναμένεται να υπάρξει προγραμματισμός για τις τριμερείς συναντήσεις, με το Ισραήλ.