Σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι αντιπροσωπεία τους ζήτησε να παρέμβει στη σημερινή (8/5) συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ και παρά την παραίνεση τουλάχιστον δύο μελών του Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος δεν έκανε δεκτό το αίτημα. «Το εντυπωσιακό ήταν ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν – και σωστά – συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ».
 
Οι Ενώσεις καταγγέλλουν την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να καταλάβει πόσο αναγκαία και καθοριστική για τον δημοσιογραφικό κλάδο είναι η «αναφορά και η δέσμευση των υπογραφών ΣΣΕ από τον δημόσιο φορέα με την Ένωση Συντακτών. Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταθεί στο ύψος που αρμόζει στον κοινωνικό ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να αντιληφθεί ότι οι δημοσιογράφοι θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο την Ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα, τη Δημοκρατία και την αυτονομία των Ενώσεών τους». 
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του news247, πρόσκληση προς την ΕΣΗΕΑ για την έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα αποστείλει εντός των ημερών η διοίκηση της ΕΡΤ.
 
Κατά το δημοσίευμα, οι συζητήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αυτή τη Δεύτερα, με στόχο την υπογραφή Σύμβασης εντός του επομένου χρονικού διαστήματος.