*vouli*

Μιλώντας στη Βουλή, ο Κ. Κατσίκης, παρομοίασε την αγάπη των ομόφυλων γονέων με το πώς αισθάνονται οι παιδεραστές.

«Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας, πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία, έχει απάντηση. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία. Εξαρτάται, όμως, και το που κατευθύνεται» είπε και παραλλήλισε σαφώς την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία και την αιμομιξία. «Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης, ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Φίμωτρο δεν μου βάζει κανείς. Φοβόμαστε να πούμε αυτό που θέλουμε, για να μη μας μας τρολάρουν και μας χαρακτηρίσουν ομοφοβικούς και ρατσιστές» συμπλήρωσε.

Αντιδράσεις από τους βουλευτές

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, χαρακτήρισε «ακροδεξιό, φασιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα» τις δηλώσεις του Κ. Κατσίκη.

Αναφερόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «δεν είδα να έχει βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια ανακοίνωση για να καταδικάσει τη ρητορεία του κ. Κατσίκη που είναι ίδια και στη σκέψη και στον λόγο με αυτή της Χρυσής Αυγής. Δεν το κάνετε γιατί για σας ο κ. Κατσίκης είναι χρήσιμος για την κυβερνητική σας πλειοψηφία».

«Καμία Κυβέρνηση με τσίπα δεν θα δεχόταν να έχει στις τάξεις της έναν βουλευτή, που λέει όσα είπε ο κ. Κατσίκης. Είναι απαράδεκτα, σκοταδιστικά και εκτός κάθε λογικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Θεοδωράκης: «Μην κλείνουμε τα μάτια στη λογική»

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης απέδωσε το γεγονός ότι η συζήτηση ήρθε στη Βουλή «στην αταλάντευτη θέση» του κόμματος του, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο και το άρθρο θα ψηφιστεί από τους περισσότερους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά για όσους δεν ψηφίσουν το εν λόγω άρθρο ανέφερε ότι «το κάνουν γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών, φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις και -για να μην πάρουν θέση- το ανάγουν δήθεν σε μεγάλη πολιτική σύγκρουση».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο επεσήμανε ότι, όταν ήταν αντιπολίτευση, «σαμπόταραν» ακόμη και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας, όμως ότι, η χώρα δεν προχωράει με ρεβανσισμούς και καπρίτσια.

«Ναι» από Καμίνη

Με αφορμή τη συζήτηση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έστειλε μήνυμα στους βουλευτές των κομμάτων να στηρίξουν το νομοσχέδιο ενώ απευθυνόμενος κυρίως σε όσους ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής τους κάλεσε να πουν ένα ξεκάθαρο «ναι» στο άρθρο 8.

Όπως τόνισε ο Γ. Καμίνης, πριν από δύο χρόνια, ήταν ο πρώτος δήμαρχος της χώρας, που υπέγραψε συμβολικά στο Δημαρχείο της Αθήνας το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού, κάτι που «θεώρησα τιμή και καθήκον μου, απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, στο νομικό πολιτισμό της χώρας και το Σύνταγμά της, στις διεθνείς συνθήκες και στην ευθύνη που μου έχουν αναθέσει οι πολίτες της Αθήνας, για μία πόλη σύγχρονη, ανοιχτή, ευρωπαϊκή».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, «στην ψηφοφορία του ν/σ με τίτλο “Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας” στην Ολομέλεια της Βουλής, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, κυρίως όμως οι βουλευτές που ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής με μία ενιαία φωνή θα πρέπει να πουν ένα ξεκάθαρο “ναι” στο άρθρο 8, στη δυνατότητα, δηλαδή, ενός παιδιού να βρει την αγάπη, τη στοργή και τελικά την αναδοχή και από ένα ομόφυλο ζευγάρι, που έχει συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης».

Επιμένει να αποσυρθεί το διάταγμα ο Μπόλαρης

Επιμένει ως προς την απόσυρση της διάταξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, καταγράφοντας τους λόγους σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Ένας τους λόγους που επικαλείται μάλιστα είναι και το δημογραφικό.

Κατά την ψηφοφορία επί της αρχής την περασμένη εβδομάδα, υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η Ένωση Κεντρώων εξέφρασαν επιφυλάξεις. Το ΚΚΕ είχε δηλώσει «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.