Σύμφωνα με το 902.gr, με τη μηνυτήρια αναφορά των επτά φοιτητών ζητείται να εξακριβωθούν και να εντοπιστούν από τις συμμετέχουσες στον παραπάνω τόπο και χρόνο αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και τα ΜΑΤ, τα άτομα και όργανα αυτών που ατομικά ή από κοινού διέπραξαν σειρά από αξιόποινες πράξεις, όπως βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία κ.λπ.

Επίσης, να ερευνηθεί και να εξακριβωθεί η ποινική ευθύνη κάθε άλλου υπηρεσιακού, επιχειρησιακού και πολιτικού τους προϊσταμένου για τη διάπραξη αυτών των αξιόποινων πράξεων.
 

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσκομίστηκε σωρεία εγγράφων και μορφές αποδεικτικού υλικού, ενώ μάρτυρες είναι βουλευτές του ΚΚΕ, μέλη του εργατικού κινήματος και μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών(ΜΑΣ). 

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο αντιπολεμικό συλλαλητήριο οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήσης βίας και χημικών εναντίον διαδηλωτών. Μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ προσπάθησαν με σκοινιά και τροχό να αποκαθηλώσουν το άγαλμα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε δύο συλλήψεις φοιτητών.