Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε το Ισραήλ από τις 8 μέχρι τις 10 Μαΐου, μετά από επίσημη πρόσκληση του ομολόγου του, Γιακόβ Μπάρακ, και συζήτησαν για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα, οι δυο αρχηγοί συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οι αλλαγές στη μορφή των χερσαίων δυνάμεων για την αντιμετώπιση σύγχρονων και μελλοντικών μορφών απειλών. Παράλληλα, διερεύνησαν τους τρόπους που μπορεί να διευρυνθεί η στρατιωτική συνεργασία σε διάφορους τομείς. Στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο ανταλλαγής επισκέψεων σπουδαστών και διοικητών σχολών, για εκπαιδευτικές διαλέξεις σε σχολές Εφαρμογής Όπλων της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, είχε συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζόσεφ Ντάνφορντ, όπου και τέθηκαν τα θέματα ασφαλείας στη Μεσόγειο και τη Συρία. «Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου και στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν μια μακροχρόνια φιλία και συνεργασία που έχει τις ρίζες της στις κοινές μας δημοκρατικές αξίες και ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς». Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε την Τρίτη πως η Ελλάδα επιδιώκει να διατηρήσει τις σχέσεις ευημερίας και σταθερότητας με το Ισραήλ.