To Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε επί πολλούς μήνες η δίκη Μαντέλη, τον έκρινε ένοχο και σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
 
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τέσσερις δικαστές να ψηφίζουν υπέρ της ενοχής του πρώην υπουργού και μόνον ένας υπέρ της αθώωσής του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τ. Μαντέλης ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, λέγοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ζουν με 1.100 ευρώ το μήνα, ποσό που λαμβάνει ως σύνταξη.
 
Οι δικαστές αποφάσισαν να του επιτρέψουν να δώσει το συνολικό ποσό των 140 χιλιάδων ευρώ σε 32 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. 
 
Όσον αφορά τις 230 χιλιάδες ευρώ που είχαν βρεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του, και είχε δεσμευτεί, αποφασίστηκε να αποδοθούν στον ΟΤΕ. Ο ίδιος ο Τ. Μαντέλης πάντως ζήτησε από το δικαστήριο το ποσό να αποδοθεί στο δημόσιο, και όχι στον ΟΤΕ, λέγοντας ότι ανήκει πλέον στην Deutsche Telekom. 
 
Σε ό,τι αφορά το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλία Γεωργίου, του επιβλήθηκε ποινή 11 ετών κάθειρξης. Ο ίδιος είπε ότι θα ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης καθώς είναι 80 ετών. Ο συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδης Μαντάς καταδικάστηκε σε 30 μήνες με αναστολή.
 
Τέλος, το δικαστήριο επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.