Την περικοπή κατά 20% των μισθών των βουλευτών της, ψήφισε η πολωνική Βουλή, έπειτα από κριτική που δέχθηκε το κυβερνών ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS)  περί οικονομικών ανταμοιβών σε υπουργούς του.
 
Το κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη τη σχετική περικοπή με 240 ψήφους υπέρ, πέντε «παρών», και 213 ψήφους αποχής από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως σημειώνει το Reuters. Σημειώνεται ότι ο μισθός ενός Πολωνού βουλευτή ανέρχεται στα 2.802 δολάρια.

Το σχετικό ψήφισμα έφερε στη Βουλή ο επικεφαλής  του κυβερνώντος κόμματος PiS, Γιαροσλαβ Καζύνσκι, ως απάντηση στο σκάνδαλο ανταμοιβών υπουργών. Επιπλέον,  κάλεσε τους υπουργούς να δωρίσουν τα οικονομικά μπόνους που λαμβάνουν. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη πρωθυπουργός της χώρας, Μπεάτα Σίντλο, επίσης βουλευτής του κόμματος PiS, έδωσε πέρυσι στον εαυτό της και στους υπουργούς της κυβέρνησης της, μπόνους, ίσα με δέκα μηνιαίους μισθούς στη Πολωνία.

Η αντιπολίτευση σχολιάζοντας τη ψήφιση της περικοπής, ανέφερε ότι «σήμερα ψηφίζετε να μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών, την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσετε να μειωθούν οι μισθοί της περιφέρειας, αλλά πότε θα μειώσετε τους δικους σας μιρθούς» κατηγορώντας την κυβέρνηση για το σκάνδαλο των ανταμειβών που κατηγορείται πως δέχτηκε.