Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα στην εφημερίδα «ThessNews», ο Δ. Τζανακόπουλος επανέφερε  στο προσκήνιο την κόντρα της κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε απειλεί» και ότι έχει «τη συνταγματική υποχρέωση και τη λαϊκή νομιμοποίηση ώστε να κάνει όσα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, απαιτούνται για να τηρείται η νομιμότητα και να εκλείψουν φαινόμενα γενικευμένης διαφθοράς και διαπλοκής».

Κατηγόρησε τη ΝΔ για τις σχέσεις με τον Μαρινάκη, επισημαίνοντας πως «έχουν αυτοανακηρυχθεί σε συνήγορο του κ. Μαρινάκη καθώς είναι γνωστές στο πανελλήνιο οι προνομιακές σχέσεις τους με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που καθοδηγεί την καθημερινή εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας στην οποία επιδίδονται τα ΜΜΕ που του ανήκουν».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «ξεπερασμένου» ωραρίου εργασίας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βγάζει την χώρα από την κρίση, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα. «Αυτή η χώρα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης είναι η Ελλάδα της σκληρής περιόδου των μνημονίων. Η Ελλάδα όμως που βγαίνει καθαρά και αυτοδύναμα από αυτό το τέλμα, θα είναι μια χώρα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, σεβασμό στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και ένα παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην καινοτομία και την ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και όχι στην ένταση της εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας».