Νεκρός είναι και ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και οι άλλοι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. 

Νεκρός είναι και ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο 2ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η όπερα της πόλης.

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον 5 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν: δύο από τους τραυματίες φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη. «Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που εξαπέλυσε ένας άνδρας το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, χωρίς ωστόσο να παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς, ο οποίος δήλωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα με δεδομένο τον τρόπο που ενήργησε ο δράστης.

Μακρόν: Η Γαλλία πληρώνει πάλι τίμημα αίματος

«Για ακόμη μια φορά η Γαλλία πληρώνει το τίμημα αίματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας».

«Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στα θύματα και στους τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα», τόνισε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

«Εκ μέρους όλων των Γάλλων, χαιρετίζω το θάρρος των αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.