Μιλώντας στην εκπομπή «State of Union», ο Τζ. Μπόλτον μιλώντας για επιβολή κυρώσεων δήλωσε «είναι πιθανή. Εξαρτάται από την συμπεριφορά των άλλων κυβερνήσεων».
 
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμ από αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δυσαρέστησε τους Ευρωπαίους προκαλώντας κλίμα αστάθειας τόσο στις αγορές πετρελαίου αλλά και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
 
Θετικός ωστόσο φάνηκε ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη μπορούν να συμφωνήσουν για το πώς θα χειριστούν το Ιράν.
 
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Fox News Sunday, οι ΗΠΑ δεν είχαν ως στόχο την Ευρώπη όταν αποχωρούσαν από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την προηγούμενη εβδομάδα.
 
«Ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα είναι πραγματικά λειτουργική και θα προστατεύει τον κόσμο από την κακή συμπεριφορά του Ιράν, όχι μόνο από το πυρηνικό τους πρόγραμμα, αλλά από τους πυραύλους τους και την κακή συμπεριφορά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.