Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Πομπέο δήλωσε πως είναι λογικό ο Κιμ Γιονγκ Ουν να ζητάει εγγυήσεις για το ότι η χώρα του δεν θα γίνει στόχος επίθεσης, σε περίπτωση που εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να «παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, σε περίπτωση που η Β. Κορέα συμφωνήσει στον τερματισμό του προγράμματος, οι Αμερικανοί θα άρουν τις οικονομικές κυρώσεις και θα ανοίξουν τον δρόμο για την επένδυση ιδιωτών στη χώρα.

«Σε περίπτωση που ο πρόεδρος Κιμ συμφωνήσει, οι ΗΠΑ μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρξει επένδυση από τους καλύτερους ιδιώτες επενδυτές. Η Β. Κορέα χρειάζεται απεγνωσμένα βοήθεια στον τομέα της ενέργειας για να βοηθήσει τους ανθρώπους της. Έχουν επίσης μεγάλη ανάγκη εξοπλισμού στον τομέα της αγροκαλλιέργειας, έχουμε την τεχνογνωσία για να βοηθήσουμε σε αυτό. Μπορούμε να βοηθήσουμε στην οικονομική άνθηση της Β. Κορέας σε τέτοιο βαθμό που θα μπορεί να ανταγωνίζεται τη Ν. Κορέα».

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση  Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία την αισιοδοξία τους για συμφωνία και ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία.