Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA, το οποίο επικαλείται Άραβα διπλωμάτη, ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο με θέμα την «παράνομη» μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το Reuters από το ΜΕΝΑ, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων του Αραβικού συνδέσμου, στον οποίο υπάγονται η Αίγυπτος, η Συρία, το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, η Υεμένη και ο Λίβανος. Επιπλέον, σύμφωνα με το Αιγυπτιακό πρακτορείο, ο στόχος της συνόδου θα είναι «η αντιμετώπιση της παράνομης απόφασης από τις ΗΠΑ να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ».

Σημειώνεται ότι, την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται  διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, στη Λωρίδα της Γάζας, με δεκάδες νεκρους. 
 

Αντιδράσεις από Τεχεράνη

 
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, τόνισε ότι «η Αμερική μπήκε σε έναν κύκλο κρίσης όσον αφορά τις αποφάσεις της σε θέματα στρατηγικής σημασίας και έχει μια ανώριμη και ριψοκίνδυνη προσέγγιση όσον αφορά τις διεθνείς υποθέσεις».

Επιπλέον, σχετικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε πως «πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι ικανός να αξιολογήσει τις συνέπειες που θα έχουν μακροπρόθεσμα οι πράξεις του».

 
Τέλος, ο Α. Λαριτζανί, κάλεσε το λαό της Παλαιστίνης και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα να «αντιδράσει άμεσα», τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να νομίζουν ότι τέτοιες πράξεις μένουν αναπάντητες», όπως σημειώνουν οι Times of israel.