«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του», σημειώνει ο Λευκός Οίκος. Κατά την Ουάσιγκτον, η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, καθώς και η κλιμάκωση της βίας, δεν επηρεάζουν το σχέδιο ειρήνης για την περιοχή.
 
Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Γάζα αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.
 
«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.
 
«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διακηρύσσει ότι προτίθεται να καταστρέψει το Ισραήλ και στέλνει χιλιάδες να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και τους πολίτες», σημείωσε.

 

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα τους και παιδιά.

Αποκλιμάκωση βίας από τη Γαλλία
 

Το Ελιζέ εξέφρασε την καταδίκη της χώρας για τη βία, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 52 Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά.
 
Όπως ανέφερε η γαλλική προεδρία, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της βίας, συνομιλώντας με όλους τους παράγοντες στην περιοχή τις ερχόμενες μέρες.