«Για να υπάρξει συμφωνία, πρέπει να γίνουν αποδεκτοί δύο όροι: σύνθετη ονομασία και erga omnes», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
 
Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, σημείωσε ότι το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς εξαρτάται από τη συμφωνία. Τόνισε εξάλλου ότι κλειδί για τη σταθεροποίηση στα Βαλκάνια, είναι και η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος.
 
Όπως τόνισε, υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για κοινά αποδεκτή λύση, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει χρονοδιάγραμμα. Ο κυβερνητικός ανέφερε τόνισε πως οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, θα βρεθούν στη Σόφια για τη Σύνοδο Κορυφής και θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου.
 
Σε ό,τι αφορά τη διαφωνία των ΑΝΕΛ για το ζήτημα, είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κυβερνητικό πρόβλημα από το θέμα. Οι ΑΝΕΛ έχουν μια διαφορετική αντίληψη. Και πλειοψηφία για τη συμφωνία εκτιμώ θα υπάρξει στο Κοινοβούλιο και πιστεύω δεν θα υπάρξει ανατάραξη». Καταλόγισε, δε, στη Ν.Δ. πως «αμφιταλαντεύεται και μεταλλάσσει την πολιτική της γραμμή», ενώ σημείωσε ότι εθνική γραμμή υπάρχει από το 2008 και το Βουκουρέστι.
 
Για την οικονομία, σημείωσε ότι «έχουμε μία δημοσιονομική κατάσταση που έχει αφήσει άναυδους τους δανειστές μας», τονίζοντας ότι με βάση αυτή την εικόνα, θα υπάρξει δυνατότητα ελάφρυνσης της λιτότητας που είχε επιβληθεί. Επανέλαβε ότι η επιτροπεία τελειώνει τον Αύγουστο του 2018, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει «ότι θα κάνουμε ό,τι θέλουμε», αλλά ότι πάντως θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στην άσκηση πολιτικής.
 
Ερωτηθείς σχετικά με την εποπτεία μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο στην Αθήνα και συμπλήρωσε ότι θα υπάρχουν τρεις ή τέσσερις εκθέσεις τον χρόνο.