Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τους τραπεζίτες το απόγευμα της Δευτέρας, η Νουί δήλωσε ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα  των stress tests, ενώ τους ζήτησε να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα «εργαλεία», να κινηθούν πιο γρήγορα στις πωλήσεις των κόκκινων δανείων σε funds.

Παράλληλα, ζήτησε από τους τραπεζίτες να αυξηθεί ο αριθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε μηνιαία βάση από τον Σεπτέμβριο και μετά, με τους ίδιους να την καθησυχάζουν. Υπενθυμίζεται απαίτηση των δανειστών είναι να φτάσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στους 135.000 ως το 2021. Συγκεκριμένα, οι δανειστές απαιτούν να γίνουν 15.000 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2018, ενώ για το 2019, το 2020 και το 2021 θα πρέπει να γίνονται 40.000 πλειστηριασμοί κάθε χρόνο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε με τη Νουί και συζήτησαν για τα βασικά θέματα εποπτείας για τις ελληνικές τράπεζες. Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε το ζήτημα αύξησης της κερδοφορίας του τραπεζικού συστήματος, ενώ η Νουί επανέλαβε πως είναι καίριας σημασίας η πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.