Σύμφωνα με το News 24/7, μαζική ήταν η πορεία στην Αθήνα, καθώς περίπου 3.000 συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν από τις 10:00 σήμερα το πρωί στην πλατεία Κοτζιά για να διαμαρτυρηθούν για το ψαλίδι που θα υποστούν οι συντάξεις τους.

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Απασχόλησης, οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ ενώ 900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18%.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι «η μείωση έως 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%».


George Vitsaras / SOOC

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Στη συγκέντρωση, σύμφωνα με πληροφορίες του 24/7, συμμετείχαν Συνταξιουχικές Οργανώσεις του ΙΚΑ – Δημοσίου – OAEE – ΕΛΤΑ  – ΟΣΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΠΣ Δικηγόρων.

Νέο συλλαλητήριο έχει καλέσει και για αύριο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις έξω από έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την συνδιάσκεψη του ΣΤΕ για την συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.

Συγκέντρωση σε Θεσσαλονίκη

Στο ίδιο κλίμα, συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» Β. Παρτάλης, είπε ότι οι συνταξιούχοι ζητούν να μην εφαρμοστούν νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, καθώς, κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν από μία έως και δύο συντάξεις.


Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η πορεία των συνταξιούχων κατέληξε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου και κατέθεσαν ψήφισμα.

Τους συνταξιούχους υποδέχθηκε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, ο οποίος σύμφωνα με το ΑΠΕ είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, η οποία «αντανακλάται σε δράσεις όπως η διανομή του κοινωνικού μερίσματος.