«Ένα πραγματικά στυγερό έγκλημα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Είναι μαζικές οι δολοφονίες των Παλαιστινίων που διαδήλωναν για να έχουν πατρίδα ελεύθερη, ενάντια στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να εγκαινιάσει τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως πρωτεύουσα του Ισραήλ» σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής στο περιθώριο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες ασύλου, πριν στρέψει τα βέλη του ευθέως στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και την κυβέρνηση.
 
«Η υποκρισία της κυβέρνησης περισσεύει. Χτες σπάσατε κάθε ρεκόρ από τη μια λέτε για τους άμαχους και τους πρόσφυγες και από την άλλη αναπτύσσετε σχέσεις με όσους τους δολοφονούν και τους ξεριζώνουν», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσουμπας και συνέχισε διαβάζοντας μέρος της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.
 
«Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και όχι δυσανάλογη χρήση βίας», διάβασε ένα  απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ, και ακολούθως διερωτήθηκε: «Αν αυτό δεν είναι υιοθέτηση των προσχημάτων του Ισραήλ, αν δεν είναι ξετσιπωσιά σε τελευταία ανάλυση να τους προτείνετε μία αναλογική βία, τότε τι είναι;» διερωτήθηκε, πριν υπογραμμίσει τις προχωρημένες συζητήσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων Ελλάδας και Ισραήλ αναφορικά με στρατιωτικές συμφωνίες.
 
«Αρνείστε να αναγνωρίσετε το παλαιστινιακό κράτος για χάρη της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, μπλέκετε το λαό σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια» κατέληξε ο ΓΓ του ΚΚΕ.