Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό την Τρίτη, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ζήτησαν να αλλάξει το πλαίσιο για την πώληση των κόκκινων δανείων, προς όφελος των funds και των εταιριών διαχείρισης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το αίτημα αυτό έφερε την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς που το απέρριψε αμέσως, ενώ υπήρξε παρέμβαση από εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας, που ανέφεραν ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του ισχύοντος πλαισίου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας υποστηρίζουν ότι το αίτημα αυτό ανακινήθηκε από τα funds, που έβαλαν μπροστά τους δανειστές προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα με ευνοϊκότερους όρους  από αυτούς που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο και που σχετίζονται με την προστασία των δανειοληπτών και της τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά το θέμα δεν πρόκειται να τεθεί στη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα συναντήθηκε με τους τραπεζίτες η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), που αποτελεί τον εποπτικό βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία ζήτησε να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα «εργαλεία», προκειμένου να κινηθούν πιο γρήγορα στις πωλήσεις των κόκκινων δανείων σε funds.