Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι Γιάσερ Μουρτάχα και Αχμέντ Αμπού Χουσεΐν έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμού των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
 
Επίσης, η CPJ μετρά μέσα από τις 30 Μαρτίου έως τις 14 Μαΐου τουλάχιστον 44 δημοσιογράφους τραυματίες, με τα αίτια να ποικίλουν, από πραγματικά πυρά, χημικά και δακρυγόνα, θραύσματα χειροβομβίδας έως και πλαστικές σφαίρες.
 
«Ο αριθμός των Παλαιστινίων δημοσιογράφων που έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς στη Γάζα μεγαλώνει ανά εβδομάδα» σχολιάζει ο υπεύθυνος του CPJ στη Μέση Ανατολή και Συντονιστής της Βόρειας Προγράμματος Βόρειας Αφρικής, Σερίφ Μανσούρ.
 
«Το γεγονός πως οι αρχές του Ισραήλ έχουν αγνοήσει την απαίτηση να σταματήσουν τη χρήση πραγματικών πυρών κατά δημοσιογράφων, ενισχύει την αντίληψη πως δεν θέλουν ο κόσμος να δει τι συμβαίνει στη Γάζα» συμπληρώνει το στέλεχος της CPJ.

 
Μόνο τη Δευτέρα, η λίστα με του τραυματίες μεγάλωσε κατά επτά άτομα, με τους τοπικούς δημοσιογράφους Farhan Hashem Abu Hadayd, Abdullah al-Shorbagi, Nihad Fuad, Wael Dahdouh και τους φωτορεπόρτερ Yasser Qudeih, Mohammed Abu Dahrouj και Omar Hamdan να τραυματίζονται από τα πυρά του ισραηλινού στρατού.
 
Ενδεικτικό της κατάστασης, τα βίντεο που δημοσίευσε η ανταποκρίτρια του Al Jazeera, Hoda Abdel-Hamid, στο λογαριασμό της στο twitter: