Με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών να κάνει λόγο για «4- 5 δύσκολα σημεία», αλλά να δηλώνει «πολύ ευχαριστημένος» ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των δανειστών με τους υπουργούς την Τετάρτη, με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου να μεταφέρει την αισιοδοξία της κυβέρνησης για «αίσιες εξελίξεις».
 
Παρά το θετικό κλίμα που μεταφέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, οι δανειστές εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
 
Κατά την ίδια πηγή πληροφόρησης, την Τετάρτη συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις,συμπεριλαμβανομένων αυτών του υπουργείου Μεταφορών, και τα θέματα της Ενέργειας, ενώ τέθηκε και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με αυτόν, την Πέμπτη αναμένεται να συζητηθούν τα δημοσιονομικά (συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες), καθώς και θέματα των υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα χρηματοπιστωτικά.
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Θα ακολουθήσουν με fast track συναντήσεις οι συζητήσεις για την Υγεία στις 12.00, τη Δημόσια Διοίκηση στις 13.00 και τα χρηματοπιστωτικά στις 14.00.
 
Αναφορικά με τη Δημόσια Διοίκηση, στη συνάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τους δανειστές, αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της επιλογής Γενικών Διευθυντών στα υπουργεία, καθώς και η τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων, που θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουνίου. Επίσης, θα συζητηθεί ο πρώτος κύκλος Κινητικότητας για το 2018 και η πορεία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Σημειώνεται πως η πρώτη ημέρα επεφύλασσε συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και των δανειστών για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, καθώς ο Γιώργος Σταθάκης ήρθε σε συμφωνία για τις δημοπρασίας λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ), καθώς και για το τέλος χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.