Αφού οι πρώτες επαφές μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των επικεφαλής των δανειστών την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν με τη συμφωνία του Γιώργου Σταθάκη για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και με το κλίμα που μεταφέρεται να θεωρείται αισιόδοξο την Πέμπτη θα τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τα δημοσιονομικά, Υγεία, Δημόσια Διοίκηση και τραπεζικά ζητήματα.
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Θα ακολουθήσουν με fast track συναντήσεις οι συζητήσεις για την Υγεία στις 12.00, τη Δημόσια Διοίκηση στις 13.00 και τα χρηματοπιστωτικά στις 14.00.
 
Αναφορικά με τη Δημόσια Διοίκηση, στη συνάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τους δανειστές, αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της επιλογής Γενικών Διευθυντών στα υπουργεία, καθώς και η τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων, που θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουνίου. Επίσης, θα συζητηθεί ο πρώτος κύκλος Κινητικότητας για το 2018 και η πορεία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.