Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι μηνύσεις των τριών πολιτικών κατά των εισαγγελικών λειτουργών που ασχολούνται με τη διαφθορά και χειρίζονται την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, τέθηκαν στο αρχείο.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του, διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις Δημητρίου Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατά των εν λόγω τριών εισαγγελικών λειτουργών.
 
Υπογραμμίζεται πως και οι τρεις ελεγχόμενοι από τη Δικαιοσύνη δεν είχαν στραφεί μόνον κατά των δικαστικών λειτουργών. Συγκεκριμένα, ο Αντ. Σαμαράς έχει καταθέσει μήνυση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ακόμη, Δ. Αβραμόπουλος έχει μηνύσει δύο εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, ζητώντας την αποκάλυψη της πραγματικής τους ταυτότητας, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος έναν εξ αυτών.