Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συζητήσεων, θα σταματήσουν οι επαφές και η τρόικα θα ετοιμάσει ένα νέο προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά πολύ αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι οι περικοπές συντάξεων το 2019 και η μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020 θα εφαρμοστούν κανονικά, καθώς έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, αλλά η μείωση του αφορολόγητου δεν θα εφαρμοστεί από το 2019.

Παράλληλα, δήλωσε πως με την νέα πρόβλεψη δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι στόχοι του προϋπολογισμού επιτυγχάνονται και όπως είπε το ζήτημα που τίθεται είναι ποια θα είναι η υπέρβαση θα επιτευχθεί, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για μειώσεις φόρων ή στοχευμένων παρεμβάσεων.

«Πάνε πολύ καλά οι συζητήσεις και είμαστε σε κατεύθυνση να κλείσει το staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο)», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα θα συνεχιστεί η συζήτηση για θέματα για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε χθες, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοσιονομικά (όπου υπάρχει πολύ μικρή απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών στις προβλέψεις για την υπέρβαση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα) και τα χρηματοοικονομικά (λιγότερο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και περισσότερο για ν. Κατσέλη).

Στο ζήτημα των χρηματοπιστωτικών, με το οποίο έκλεισαν οι χθεσινές επαφές, ο αξιωματούχος ανέφερε πως δεν συζητήθηκε το θέμα των φοροαπαλλαγών για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds, ενώ συζητείται η παράταση στον ν. Κατσέλη (λήγει στις 31/12/2018) και το «πόσο και πώς» σχετικά με την άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων εντάσσονται στον ν. Κατσέλη.