Σύμφωνα με πληροφορίες του Russia Today, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου σε λύκειο της Σάντα Φε των ΗΠΑ. Οι αρχές έχουν συλλάβει 17χρονο μαθητή που αναφέρεται ως δράστης της επίθεσης. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί εντός του σχολείου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. Το Reuters αναφέρει πως υπάρχει και δεύτερος ύποπτος που κρατείται από τις αρχές και ανακρίνεται.


Το περιστατικό αυτό προστίθεται στη μακρά λίστα δολοφονιών από ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί δολοφονήθηκαν σε σχολείο της Φλόριντα, ενώ παρά τις τότε αντιδράσεις ο Τραμπ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής στον νόμο περί οπλοκατοχής.

Κροκοδείλια δάκρυα από Τραμπ

Παρά το ότι δεν δείχνει καμία πρόθεση να ανοίξει το θέμα περί πιο αυστηρών νόμων σχετικά με την οπλοκατοχή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θρηνεί μαζί με τους συγγενείς και τους αγαπημένους των θυμάτων της επίθεσης.

«Θρηνούμε για τις τρομερές απώλειες ζωών και στέλνουμε την υποστήριξη και την αγάπη μας σε όσους επηρεάστηκαν από την φρικτή επίθεση στο Τέξας. Αυτή την τραγική στιγμή βρισκόμαστε στο πλευρό των μαθητών, των καθηγητών και του προσωπικού του λυκείου της Σάντα Φε. Οι σκέψεις μας θα είναι μαζί σας για πάντα».