Αεροπλάνο τύπου Boeing 737 συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Αβάνα στην Κούβα. Περισσότεροι από 100 είναι οι νεκροί, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ενώ τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma της Κούβας, τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. «Οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη» αναφέρει το δημοσίευμα.


 

 
Το εν λόγω αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από την Αβάνα στο Ολγίν, μεταφέροντας 104 επιβάτες όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση της Κούβας και αναμεταδίδει το Reuters. Το Boeing φαίνεται να έπεσε σε αγροτική περιοχή πλησίον του αεροδρομίου, με τον πρόεδρο της χώρας Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ, να καταφτάνει στο μέρος του δυστυχήματος δηλώνοντας ότι «τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της περιοχής, πυκνός καπνός έχει υψωθεί από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, με την αστυνομία, ασθενοφόρα και την πυροσβεστική να βρίσκονται στην περιοχή.

 
Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της συντριβής. Η Κούβα κήρυξε μια επίσημη περίοδο πένθους από τις 6 π.μ. στις 19 έως τις 12 μ.μ. στις 20 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας η σημαία θα κυμματίζει μεσίστια.