Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Χρήστος Πασχαλίδης, ύστερα από ανάρτησή του στο facebook με την οποία επικροτούσε όσους πραγματοποίησαν την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.
 
Ο Χ. Πασχαλίδης, όχι μόνον επικρότησε τη βία κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης στη δημοσίευση του αλλά προέτρεψε να πάθουν τα ίδια και άλλοι βουλευτές.
 
Μετά από λίγο ο ίδιος αφαίρεσε από την ανάρτησή του το σχόλιο και άφησε μόνο το βίντεο με την επίθεση.      
 
Ωστόσο αργότερα σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις εντός της ομάδας της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, με τον Χ. Πασχαλίδη 
 να υποβάλει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργο Γραμμένο την παραίτησή του.
 
Μιλώντας στον Σκάι, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σημείωσε ότι επικοινώνησε αμέσως με τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο, τον οποίο προέτρεψε να ζητήσει συγγνώμη, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την ανάρτησή του και είπε ότι αν υπάρχει ένα ελαφρυντικό, αυτό είναι το νεαρό της ηλικίας του, χωρίς να σημαίνει ότι η ανάρτησή του μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί.
 
Στην επιστολή παραίτησής του, ο τέως δημοτικός σύμβουλος αναφέρει τα εξής:
 
«Σε σχέση με την χθεσινή μου ανάρτηση σχετικά με την επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Είχα δει δυστυχώς το βίντεο μόνο μέχρι το σημείο των αποδοκιμασιών. Σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζουν πράξεις βίας από όπου κι αν προέρχονται.
 
Μπορεί πολλοί από τους Έλληνες να είναι αγανακτισμένοι με όλα όσα συμβαίνουν στην οικονομία και τα εθνικά θέματα, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν άλλοθι και δικαιολογία σε πράξεις βίας. Έχω μάθει να αναλαμβάνω πάντα τις συνέπειες των πράξεων μου και να μην κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες.
 
Για τον λόγο αυτό υποβάλλω άμεσα την παραίτηση μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Καβαλας, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους συνδημότες μου».