Στο επίμαχο σκίτσο, ο σκιτσογράφος απεικονίζει τον Νετανιάχου με έναν πύραυλο στο χέρι του, ντυμένο στα ρούχα της Μπαρζιλάι και λέγοντας «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ», όπως πράγματι δήλωσε την ώρα της βράβευσής της η διαγωνιζόμενη από το Ισραήλ.
 
Το σκίτσο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με την εφημερίδα να απολογείται εξ' αρχής, κάτι το οποίο δεν καταδέχθηκε να πράξει ο σκιτσογράφος. Μάλιστα, ο ίδιος είχε βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη σάτιρα του, όταν το 2014 η κριτική του στρεφόταν κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τότε βέβαια, σε αντίθεση με τη σημερινή περίσταση, είχε βρεθεί στο πλευρό του πλήθος κόσμου, υπερασπιζόμενοι στο όνομά του την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου.
 
Σε αντιδιαστολή με τις αντιδράσεις του 2014, σήμερα ο Χάνιτς απολύθηκε από την γερμανική εφημερίδα. Ο 85χρονος δήλωσε πως στόχος ήταν να κριτικάρει το Νετανιάχου για εκμετάλλευση του διαγωνισμού της Eurovision για ίδιον όφελος, κατηγορώντας τον πως καταχράστηκε τη νίκη της Μπαρζιλάι.