Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, το ποσό των 63.077.250,94 εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για το Μάιο 2018. Το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται στα 287.021 άτομα, με την πίστωση να ξεκινά την Πέμπτη και να ολοκληρώνεται μία μέρα μετά.

Η πληρωμή του εισοδήματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ' ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, για περιπτώσεις που το καταβαλλόμενο ποσό υπερβαίνει ή είναι ίσο με 100 ευρώ το μήνα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα των δικαιούχων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται για θέματα που αφορούν τον τραπεζικό τους λογαριασμό ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών τους, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα παραμείνει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι και δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.