Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του News 24/7 «Παιχνίδια Εξουσίας», ο Κ. Κυρανάκης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανασκευάσει για όσα είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη ΝΔ σχετικά με την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη από ακροδεξιούς.
 
Κατά το χτεσινό Συμβούλιο, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι η αντιπολίτευση «προετοίμασε» την επίθεση Μπουτάρη με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν ανταλλαγές βολών σε πολιτικό επίπεδο.
 
Ο Κ. Κυρανάκης ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βάζει αστερίσκους στην καταδίκη της βίας» ενώ έφερε ως παράδειγμα επιθέσεις ακροαριστερών, όπως τους χαρακτήρισε, εις βάρος φοιτητών στα πανεπιστήμια.
 
Χρησιμοποιώντας ξανά εναλλάξ το ζήτημα του «Ρουβίκωνα» και της βίας στα πανεπιστήμια, απαντάει στις κατηγορίες του Έλληνα πρωθυπουργού.
 
«Ποτέ δεν καταδικάζουν τη βία που δέχονται φοιτητές στα πανεπιστήμια από ακροαριστερούς» είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «θα μιλήσει κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Ρουβίκωνα, για τις επιθέσεις στα Εξάρχεια, για την ανομία στα πανεπιστήμια; Γιατί είναι επιλεκτική η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ;».
 
Επαναφέροντας τον μόνιμο προβληματισμό της ΝΔ για τον «Ρουβίκωνα», αναφέρει πως «για τον Ρουβίκωνα ο οποίος μπαίνει ανενόχλητος και σπάει ό,τι βρει μπροστά του και τραμπουκίζει γυναίκες, παιδιά, ανθρώπους, δε θα μιλήσει κανείς; Αυτά δεν είναι βία;».
 
Σχετικά με το θέμα του ασύλου, ερωτηθείς αν πρέπει να καταργηθεί το άσυλο απάντησε ευθέως πως πρέπει να καταργηθεί, ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άσυλο, υπάρχει άσυλο ανομίας».
 
Για την ακροδεξιά στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου είπε πως «δεν έχουν ναζί στην Ελλάδα». Στην προσπάθεια του να επαναδιατυπώσει την απάντηση του σημείωσε ότι «εννοώ δεν υπάρχουν απλοί πολίτες ναζί. Φυσικά και οι Χρυσή Αυγή είναι ναζί»,διαχωρίζοντας τη Χρυσή Αυγή από τους ψηφοφόρους της.