Αποφασισμένοι να προχωρήσουν το σπάσιμο και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης μέρους της ΔΕΗ στο διοικητικό της συμβούλιο, καθώς συνεδριάζουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργεια με σκοπό την έγκριση της απόσχισης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, υπό στενό αστυνομικό κλοιό, την ώρα που απ' έξω διαδηλώνουν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι.
 
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει λόγο για «εθνικό έγκλημα» και με πρόσφατη επιστολή της προς το ΔΣ κάλεσε τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας να παραιτηθούν. Η αποεπένδυση έχει προκαλέσει και την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
 
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το ΔΣ της ΔΕΗ αναμένεται να εγκρίνει τα σχέδια όρων απόσχισης, τις λογιστικές καταστάσεις, την αναφορά του ελεγκτή, την έκθεση του ΔΣ, την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις μονάδες, καθώς και τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 26 Ιουνίου.
 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο διαγωνισμός για την πώληση των μονάδων θα προκηρυχθεί ως το τέλος Μαΐου, ενώ στις 7 Ιουνίου θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης. Η δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να γίνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου.
 
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο κτίριο του υπουργείου υπό αστυνομική φρούρηση προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναβολής λόγω των συνδικαλιστικών αντιδράσεων. Υπενθυμίζεται πως η προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στις 3 Μαΐου έπεσε στο κενό, καθώς οι εργαζόμενοι την εμπόδισαν με κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ.