Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την Οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το σχέδιο του κόμματος του περιλαμβάνει μείωση του φόρου στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, όπως επίσης και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
 
Υποστήριξε πως έχει το κατάλληλο σχέδιο «τολμηρών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», μέσω «κοστολογημένου προγράμματος», σε αντίθεση με την κυβέρνηση και το ολιστικό της πρόγραμμα για την «μεταμνημονιακή περίοδο», το οποίο «δεν συνιστά ένα συγκεκριμένο χάρτη τολμηρών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων». Επανέλαβε πως με τον ίδιο στην θέση του πρωθυπουργού η Ελλάδα «θα γίνει μια χώρα φιλική προς την επιχειρηματικότητα», ενώ δεσμεύτηκε να ενεργοποιήσει την «ελληνική επιχειρηματικότητα».
 
Παράλληλα, δήλωσε ότι οι κυβερνώντες είναι «αδίστακτοι δημαγωγικά στα λόγια και απελπιστικά ανίκανοι στην πράξη», απορρίπτοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε  μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.

«Αριστερή ιδεοληψία ο διαχωρισμός της βίας»

 
Ο Κ. Μξητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δείχνει ανοχή σε θέματα ανομίας και βίας, λέγοντας πως «είναι δική σας ιδεοληψία ο διαχωρισμός της βίας». Τους κάλεσε να ζητήσουν συγγνώμη για τον διχαστικό λόγο που παράγουν, ενώ τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αναμετρηθεί με «το αμαρτωλό παρελθόν και το προβληματικό παρόν» του. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη «να τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες».
 
Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση και τον Α. Τσίπρα να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά των φαινομένων βίας και ανομίας, όπως η πρόσφατη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. «Σας καλώ από αυτό το βήμα σήμερα κ. Τσίπρα να πράξετε επιτέλους κάτι αυτονόητο για όλους τους πολίτες. Καταδικάστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Κυρίως όμως, δεσμευτείτε να το αποδείξετε στην πράξη».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναμετρηθεί με «το αμαρτωλό παρελθόν και το προβληματικό παρόν», ενώ ζήτησε την απελευθέρωση κτηρίων των Εξαρχείων από καταλήψεις και δράσεις κατά του Ρουβίκωνα. «Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες. Σταματήστε να εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό, αποκαλώντας τον “ακτιβισμό” κ. Τσίπρα. Και συνειδητοποιείστε επιτέλους ότι είναι αποτέλεσμα της αριστερής ιδεοληψίας σας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτήν των ακροδεξιών και σε εκείνη του “συγκεντρωμένου πλήθους”».

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τη βία»

Αναφερόμενος στην προ ημερών τοποθέτηση Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε πως η ΝΔ σχετίζεται με την ακροδεξιά, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν επιτρέπει το παραμικρό υπονοούμενο για σχέσεις του κόμματος του με τη βία. Επανέφερε το θέμα της Marfin και δήλωσε ότι οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν πριν από χρόνια για κρεμάλες.

«Δεν σας επιτρέπω ποτέ ξανά να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφανση βίας. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνατε τη φυσική βία με τη βία των μνημονίων. Εσείς είστε που 8 χρόνια μετά, δεν τολμήσατε να πείτε λέξη για να τιμήσετε τη μνήμη των δολοφονημένων της Marfin. Έχετε τεράστια ευθύνη για τη βία και την ανομία».