«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα που έχει υποστεί τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από 8 ολόκληρα χρόνια», ανάφερε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συζήτηση ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

 
Ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον για «προφανείς» αντιφάσεις η οποίες «δείχνουν το μέγεθος του αδιεξόδου του». Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ σχολίασε ότι «βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας. Και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου».
 
Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Κ. Μητσοτάκη ότι «δεν θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές» αλλά ούτε «μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης», ενώ πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία «χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους Έλληνες πολίτες».
 
Σχετικά με το επαναλαμβανόμενο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «πρέπει να τους θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Η ΝΔ δεν χρειάζεται να βιάζεται και θα χάσει στην ώρα της».