Η Ολομέλεια διέταξε την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου και του Δ' αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. 
 
Σχετικά με τον ανεξάρτητο βουλευτή, η άρση ασυλίας αφορά ομοφοβική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασσμό στο Twitter, για την οποία κατέθεσε μήνυση εναντίον του το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Συγκεκριμένα, το ομοφοβικό παραλλήρημα του βουλευτή αφορούσε τον αρραβώνα του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με το σύντροφο του. 
 
 
Ο Ν. Νικολόπουλος δήλωσε ότι σέβεται κάθε πρόσωπο ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ωστόσο, ανέφερε ότι διαφωνεί με όσους θέλουν να επιβάλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας.
 
Πριν από τη απόφαση της Ολομέλειας είχε αναφέρει ότι «αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε εν δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας».
 
Όσον αφορά των αντιπρόεδρο της Βουλής, Ν. Κακλαμάνη, η Ολομέλεια έκανε δεκτό το αίτημα άρσης ασυλίας με 134 ψήφους υπέρ έναντι 7 κατά και 3 «παρών». Σημειώνεται ότι η παραπομπή του Ν. Κακλαμάνη αφορά υπόθεση του Δήμου Αθηναίων το 2003, με τον ίδιο να ζητάει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να προχωρήσει η δίκη που αφορά 18 στελέχη του δήμου. «Δεν μπορώ να μείνω πίσω από τη μη άρση της ασυλίας μου, η υπόθεση είναι στο Συμβούλιο Εφετών, που περιμένει να δει τι θα γίνει με εμένα. Πρέπει να τελειώσει αυτό το ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά