Στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του σταθμού, η «ρεπόρτερ» μπαίνει στα Εξάρχεια, το άντρο του Ρουβίκωνα όπως χαρακτηρίζει την περιοχή η Μάρα Ζαχαρέα. Το ρεπορτάζ ξεκινάει με μουσική από ταινία καταστροφής και με εικόνες από συγκρούσεις αναρχικών σε διαδηλώσεις εκτός Ελλάδας και μια πορεία στην Αθήνα ενάντια στην κρατική καταστολή. Στη συνέχεια, ξεκινούν οι «δημοσιογραφικές αποκαλύψεις»

Μια εκδήλωση στο θέατρο Εμπρός, το Α' τακτικό συνέδριο της Αναρχικής Ομοσπονδίας, για τον Star είναι «συσπείρωση και κλιμάκωση» της δράσης του Ρουβίκωνα. Παρακολουθούμε έπειτα, σαν σκηνή από θρίλερ, την παρέμβαση του Ρουβίκωνα με μπογιές και τρικάκια στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αλλά τα χειρότερα δεν έχουν έρθει. Η ρεπόρτερ μας πληροφορεί ότι «χρειάζονται πλέον πολεμοφόδια. Πάνε πλέον οι μπογιές και τα τρικάκια». Ευτυχώς πάντως οι τηλεθεατές μαθαίνουν, έστω και δια της πλαγίας οδού, ότι μέχρι τώρα ο Ρουβίκωνας χρησιμοποιεί μπογιές και τρικάκια.

Η «μεγάλη αποκάλυψη» όμως δεν έχει έρθει ακόμα. «Ώρα για κράνη, στυλάρια και σφυριά». Η λεζάντα πλέον από κάτω γράφει ότι αναρχικοί από τη Γαλλία εξοπλίζουν με πολεμοφόδια τον Ρουβίκωνα. Το συμπέρασμα είναι εντελώς αυθαίρετο εξαρχής, αφού ακόμα και η «πηγή» της συγκεκριμένης είδησης, ένας δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, αναφέρει ότι «παρατηρούμε φορτηγά με ξένες πινακίδες να ξεφορτώνουν πράγματα σε διάφορα σημεία». Το «ρεπορτάζ» ολοκληρώνεται με το κάλεσμα του Ρουβίκωνα στο facebook για νέα μέλη και την κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι μεταφέρουν όμως τα μυστηριώδη φορτηγά με ξένες πινακίδες; Πρόκειται για φορτηγά που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα πλαίσια του 3ου διεθνούς κονβόι αλληλεγγύης, που έφτσαν πριν μερικές μέρες στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/ Μεταναστών Νοταρά. Στη συνέχεια, τα είδη αυτά μοιράζονται σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ανάλογες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Δράσεις σαν αυτήν έχουν γίνει και στο παρελθόν, με το ίδιο μοτίβο:

Τη δράση αλληλεγγύης και την υποδοχή των φορτηγών φωτογράφισε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος, που εκτός του άλμπουμ του ανέβασε και μία ιδιαίτερα επικριτική φωτογραφία για τις φαντασιώσεις του Star.

Φαντασιώσεις που δεν άφησε ασχολίαστες ούτε ο Ρουβίκωνας, που σατίρισε το ρεπορτάζ με την παρακάτω φωτογραφία:

Κι όπως έγραψε χθες στο άρθρο του στο TPP ο Μηνάς Κωνσταντίνου, Αλήθεια, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν τα ίδια μέσα ενημέρωσης αφιέρωναν έστω το ένα δέκατο των «αποκαλυπτικών» ρεπορτάζ που κάνουν για τον Ρουβίκωνα, στους ναζί της Χρυσής Αυγής και την πλούσια εγκληματική τους δραστηριότητα κατά ανθρώπων;