«Καλή είδηση με την απελευθέρωση του αμερικανού ομήρου στη Βενεζουέλα», έγραψε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να κάνει γνωστό το όνομα του Αμερικανού, αλλα προσθέτοντας πως «οι υπέροχοι κάτοικοι της Γιούτα θα χαρούν πολύ». Η Γιούτα είναι μια αμερικανική Πολιτεία με μεγάλο πληθυσμό μορμόνων και ο Τζόσουα Χολτ κατάγεται απ' αυτή.

Ο Όριν Χατς, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής αυτής της Πολιτείας, επιβεβαίωσε γρήγορα την ταυτότητα του εν λόγω Αμερικανού, γράφοντας σε ανακοίνωση: «Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω πως, έπειτα από δύο χρόνια σκληρών προσπαθειών, επιτύχαμε την απελευθέρωση του Τζος και της Τάμι Χολτ», της βενεζουελανής συζύγου του, «οι οποίοι είναι πλέον καθ' οδόν για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Καράκας εντάθηκαν περισσότερο αυτή την εβδομάδα, με την επιβολή τη Δευτέρα νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας, μετά την αμφισβητούμενη από τη διεθνή κοινότητα επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος άρχισε μια δεύτερη προεδρική θητεία.