«Η ναζιστική προπαγάνδα δεν είναι δικαίωμα» και «Όλο το Βερολίνο είναι εναντίον της AfD», φώναζαν οι χιλιάδες διαδηλωτές.

Πλοία κατά της AfD, διακοσμημένα με πανό και μπαλόνια, συμμετείχαν επίσης στη συγκέντρωση, ενώ νυκτερινά κέντρα είχαν προβλέψει να πνίξουν τα συνθήματα της άκρας δεξιάς μέσα στη μουσική τέκνο με τη βοήθεια μεγαφώνων τοποθετημένων σε καμιονέτες και σε πλοία.

Εξαιτίας των φόβων για βίαια επεισόδια, περίπου 2.000 αστυνομικοί κλήθηκαν για να εξασφαλίσουν την τάξη, καθώς ομάδες που δηλώνουν «αντιφασιστικές» είχαν υποσχεθεί να σαμποτάρουν την πορεία της AfD, δημιουργώντας φόβους για επεισόδια.

Η Μπέατριξ φον Στορχ, μία από τους επικεφαλής της άκρας δεξιάς, ξανάπιασε μπροστά στο πλήθος το αγαπημένο θέμα του κόμματός της: την καταγγελία της απειλής που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το ισλάμ.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η ελευθερία απέναντι στον εξισλαμισμό», δήλωσε, καθώς το κόμμα της αύξησε τη δημοτικότητά του τρεφόμενο από τους φόβους που προκλήθηκαν από την άφιξη από το 2015 άνω του ενός εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο.