Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συμμετάσχει ο Ν. Κοτζιάς, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν συζητήσεις για την «επόμενη μέρα» μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και στη Βενεζουέλα.
 
Στο περιθώριο του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων υπουργών με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. 
 
Την Κυριακή ο Ν. Ντιμιτρόφ συναντήθηκε με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ  για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, την οποία και ενημέρωσε «για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας». 
 
Από μεριάς της η Φ. Μογκερίνι εξέφρασε την στήριξη της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την ΕΕ».
 
Οι συναντήσεις που πραγματοποίησαν την Πέμπτη ο Ν. Κοτζιάς και ο Ν. Ντιμιτρόφ έληξαν χωρίς συμφωνία ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε εντατικές συνομιλίες. Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, τόνισε ότι οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί και η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αν και υπογράμμισε ότι «ακόμα δεν υπάρχει τελική λύση».