Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει προσπάθειες να εμφανιστεί ως κεντροαριστρερός, να προσομοιάσει στην ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, είναι όμως μία προσπάθεια καταδικασμένη στην αποτυχία, δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό μπούσουλα, τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει στην εξουσία».
 
«Με τον κ. Τσίπρα είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους… Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας. Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών» πρόσθεσε.
 

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ξεχνάει ποιοι σκότωσαν τον Λαμπράκη
 

Σε απάντησή του το Μαξίμου ανέφερε ότι «το αντικοινωνικό μένος του κ. Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί, το ξέραμε».
«Αυτό που δεν ξέραμε, όμως, είναι ότι αγνοεί ποιος δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη.

Και επειδή η άγνοιά του είναι ανατριχιαστική, ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».
 

Η ακριβής δήλωση του προέδρου της ΝΔ ήταν: «Πείτε μου τώρα, το παιδί των 17 ετών, που θα ψηφίσει για πρώτη φορά που το ενδιαφέρει πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030, εάν το ενδιαφέρει τι έγινε το 1963;».


 

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η δήλωση του προέδρου της ΝΔ είναι ύβρις κατά της Ιστορίας και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Σε άλλη του ανάρτηση, υποστήριξε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης υποκρίνεται συνειδητά και δεν είναι ανιστόρητος.

«Τι τον νοιάζει τον 17χρονο που θα ψηφίσει για πρώτη φορά σήμερα τι έγινε το 1963, αναρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης. Σωστά. Ειδικά μάλιστα όταν συγκεκριμένος 17χρονος που επιτέθηκε στον Μπουτάρη και συνελήφθη, δήλωσε απολογούμενος ότι είδε κόσμο που τον έβριζε και επιτέθηκε κι αυτός!!» σχολίασε και από μεριάς του ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.